prezentare OneSpan

Xontech Systems se implică intens în educarea viitorilor specialiști în domeniul securității cibernetice. În cadrul parteneriatului cu Universitatea Tehnică a Moldovei, Xontech Systems a realizat o prezentare demo și o instruire pe soluția OneSpan care face parte din portofoliul companiei, pentru studenții din anul 2 și 3 a facultății Calculatoare Informatică și Microelectronică, specialitatea Securitate Informațională.

Credem că în domeniul tehnologiilor informaționale, este foarte important ca studenții să vadă cum funcționează lucrurile în mod practic. Motiv pentru care unul din specialiștii echipei noastre, Eugeniu Rejep, Network Infrastructure Ingineer a prezentat timp de aproape 2 ore următoarele tehnologii ale soluției OneSpan:

  • Multi Factor Authentication – care oferă posibilitatea de a confirma logarea, semnarea digitală a documentelor și semnarea tranzacțiilor financiare ale utilizatorului cu ajutorul mai multor factori de autentificare.
  • Digital signing – ce presupune digitalizate completă a procesului de semnare a documentelor. Această tehnologie le-a permis multor companii să facă economii substanțiale din contul reducerii utilizării hârtiei, tiparului, păstrării documentelor.
  • Virtual Onboarding – instrument de realizare a procesului de onboarding a clientului fără prezența fizică a acestuia.
  • Anti-Fraud solution – Intelligent Adaptive Authentication – modul care în regim real monitorizează procesul de efectuare a tranzacțiilor și poate schimba nivelul de încredere a acestor tranzacții în baza mai multor parametri.
  • Mobile Application Shielding – soluție de protecție a aplicațiilor mobile fără necesitatea de a modifica codul sursă.

Am ales să facem o prezentare a soluției OneSpan și tehnologiile acesteia, pentru că este utilizată pe larg în domeniul bancar și de către cei mai mari retaileri la nivel global. Chiar și în Republica Moldova cele mai mari investiții la nivel de securitate a informației se fac de către banci. OneSpan este o soluție puternică care cu siguranță va fi tot mai frecvent întâlnită.

OneSpan dispune de un portofoliu larg de soluții dintre care în țara noastră sunt utilizate multifactor authentication și document signing. În următoarea perioadă se vor implementa și alte tehnologii ale acestei soluții.

Colegul nostru, Eugen, la finalul prezentării a făcut și o demonstrație live. Studenții au instalat aplicația OneSpan Authentificator pentru iOS. Au trecut procesul de înregistrare a autentificatorului pe server. Apoi au fost făcute simulări de autentificare folosind al doilea factor (OTP and Push Notifications).

Studenții au manifestat interes și au adresat întrebări în special despre cum se dezvoltă piața securității cibernetice din Moldova ca să fie mai aproape de ce urmează să facă după absolvirea universității.