whoitelogo

F5

FIREWALL AVANSAT PENTRU APLICAȚII WEB (WAF)

Protejați-vă aplicațiile, API-urile și datele împotriva celor mai răspândite atacuri cibernetice – vulnerabilități de tip zero-day, atacuri DoS la nivelul aplicațiilor, campanii de amenințări, preluarea aplicațiilor și roboți.

Atacurile asupra aplicațiilor sunt principala cauză a breșelor – acestea sunt poarta de acces la datele dvs. valoroase. Cu un WAF adecvat, puteți bloca gama de atacuri care urmăresc să exfiltreze aceste date prin compromiterea sistemelor dumneavoastră. 

Cum funcționează un firewall pentru aplicații web (WAF)?

Un WAF vă protejează aplicațiile web prin filtrarea, monitorizarea și blocarea oricărui trafic HTTP/S malițios care se îndreaptă către aplicația web și împiedică orice date neautorizate să părăsească aplicația. Acesta face acest lucru aderând la un set de politici care ajută la determinarea traficului malițios și a celui sigur. La fel cum un server proxy acționează ca un intermediar pentru a proteja identitatea unui client, un WAF funcționează în mod similar, dar în sens invers – numit proxy invers – acționând ca un intermediar care protejează serverul aplicației web de un client potențial malițios.

WAF-urile pot veni sub forma unui software, a unui dispozitiv sau pot fi livrate ca serviciu. Politicile pot fi personalizate pentru a satisface nevoile unice ale aplicației web sau ale setului de aplicații web. Deși multe WAF-uri necesită actualizarea regulată a politicilor pentru a aborda noile vulnerabilități, progresele în domeniul învățării automate permit actualizarea automată a unor WAF-uri. Această automatizare devine din ce în ce mai critică pe măsură ce peisajul amenințărilor continuă să crească în complexitate și ambiguitate.

Diferența dintre un firewall pentru aplicații web (WAF), un sistem de prevenire a intruziunilor (IPS) și un firewall de generație următoare (NGFW)

Un IPS este un sistem de prevenire a intruziunilor, un WAF este un firewall pentru aplicații web, iar un NGFW este un firewall de generație următoare. Care este diferența dintre toate acestea?

Un IPS este un produs de securitate cu un scop mai larg. De obicei, acesta se bazează pe semnături și politici, ceea ce înseamnă că poate verifica vulnerabilitățile și vectorii de atac bine-cunoscuți pe baza unei baze de date de semnături și a unor politici stabilite. IPS stabilește un standard pe baza bazei de date și a politicilor, apoi trimite alerte în cazul în care traficul se abate de la acest standard. Semnăturile și politicile cresc în timp, pe măsură ce sunt cunoscute noi vulnerabilități. În general, IPS protejează traficul dintr-o serie de tipuri de protocoale, cum ar fi DNS, SMTP, TELNET, RDP, SSH și FTP. IPS operează și protejează, de obicei, straturile 3 și 4. Straturile de rețea și de sesiune, deși unele pot oferi protecție limitată la nivelul aplicației (stratul 7).

Un firewall pentru aplicații web (WAF) protejează stratul de aplicații și este special conceput pentru a analiza fiecare solicitare HTTP/S la nivelul aplicației. De obicei, acesta este conștient de utilizator, sesiune și aplicație, fiind conștient de aplicațiile web din spatele său și de serviciile pe care le oferă. Din acest motiv, vă puteți gândi la un WAF ca la un intermediar între utilizator și aplicația în sine, analizând toate comunicațiile înainte ca acestea să ajungă la aplicație sau la utilizator. WAF-urile tradiționale se asigură că pot fi efectuate numai acțiunile permise (pe baza politicii de securitate). Pentru multe organizații, WAF-urile reprezintă o primă linie de apărare de încredere pentru aplicații, în special pentru a se proteja împotriva OWASP Top 10 – lista fundamentală a celor mai observate vulnerabilități ale aplicațiilor.

Un firewall de ultimă generație (NGFW) monitorizează traficul care se îndreaptă către internet – între site-urile web, conturile de e-mail și SaaS. Pe scurt, acesta protejează utilizatorul (față de aplicația web). Un NGFW va pune în aplicare politicile bazate pe utilizator și adaugă context la politicile de securitate, pe lângă adăugarea de funcții precum filtrarea URL, anti-virus/anti-malware și, eventual, propriile sisteme de prevenire a intruziunilor (IPS).

În timp ce un WAF este de obicei un proxy invers (utilizat de servere), NGFW-urile sunt adesea proxy-uri directe (utilizate de clienți, cum ar fi un browser).

Aflați care sunt avantajele F5 WAF

Protecție avansată a aplicațiilor

WAF avansat combină învățarea automată, inteligența privind amenințările și expertiza aprofundată a aplicațiilor.

DoS comportamental

Analizele comportamentale și învățarea automată asigură detectarea și atenuarea L7 DoS cu mare precizie.

Protecții pentru OWASP Top 10

Apără aplicațiile critice de cele mai mari probleme de securitate din prezent, cele 10 vulnerabilități OWASP Top 10.

Securitatea protocolului API

Implementează instrumente care securizează API-urile GraphQL, REST/JSON, XML și GWT.

Securitatea sub formă de cod

Implementarea și configurarea declarativă bazată pe API permite furnizarea de securitate sub formă de cod.

Protecție împotriva furtului de credențiale

Protejează împotriva atacurilor de forță brută care utilizează acreditări furate.

Criptarea datelor în browser

Criptează datele la nivelul aplicației pentru a proteja împotriva malware-ului care extrage date și a atacurilor de tip "man-in-the-browser".

Apărare proactivă împotriva roboților

Protejează aplicațiile de atacurile automate ale roboților și ale altor instrumente malițioase.

DE CE ADVANCED WAF?

Protejați-vă împotriva celor mai răspândite atacuri asupra aplicațiilor dvs., fără a fi nevoie să actualizați aplicațiile în sine.

Atacuri automatizate și roboți

Atacurile automatizate și roboții pot copleși resursele aplicațiilor.

Atacuri la aplicațiile web și API

Noi suprafețe de atac și amenințări datorate adoptării rapide a API-urilor.

Atacuri la nivelul aplicației

Atacurile la nivelul aplicațiilor pot eluda soluțiile de securitate bazate pe semnături și reputație.

Atacuri asupra telefoanelor clienților

Boți care vizează clienții care utilizează browserul și telefoanele mobile.

Furtul de credențiale

Atacurile care fură acreditările aplicațiilor sau profită de conturile compromise.

Campanii de atacuri cu țintă precisă

Campaniile de atacuri active sunt dificil de detectat în comparație cu atacurile individuale.

APLICAȚIILE MODERNE AU NEVOIE DE O ABORDARE GLOBALĂ A GESTIONĂRII

Analizați, depanați, adaptați automat și controlați fiecare aplicație, serviciu și dispozitiv F5 (virtual și fizic) din orice mediu – toate acestea dintr-un singur panou de sticlă centralizat, specific rolului.

Ai întrebări? Adresează-te unui expert Xontech Systems

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.