Republica Moldova se aliniază statelor lumii care își consolidează normele și măsurile legate de securitate, pentru a combate amenințarea crescândă reprezentată de atacurile cibernetice în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, în perioada 25-27 noiembrie, la Chișinău va fi organizată conferința anuală dedicată securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2020”, cu genericul „Dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate”. Xontech Systems participă în calitate de partener strategic invitând producători de talie internațională precum Cisco, Thales, MicroFocus.

Al doilea an la rând, Xontech Systems alături de organizatori valorifică importanța securității cibernetice și organizează prezentări în cadrul evenimentului pentru a aduce o nouă experiență în domeniu, pe baza practicilor producătorilor internaționali. În acest sens, Xontech a invitat producători precum Cisco, Thales și Microfocus, reprezentanții cărora vor efectua exerciții practice în vederea dezvoltării abilităților specialiștilor locali.

Vă invităm să participați în regim online, de oriunde ați fi, la workshop-uri precum:

  • Protecting Critical Infrastructure with Cisco SecureX realizat de “CISCO”,
  • CipherTrust Data Security Platform by Thales: CipherTrust Manager and Transparent Encryption functionality – live demonstration realizat de “THALES”
  • Advanced Incident Response and Digital Forensics realizat the “MICRO FOCUS”

Aceste schimburi de experiență vor îmbogăți expertiza locală și vor ajuta organizațiile publice sau private să își întărească scutul de securitate împotriva atacurilor cibernetice.

Organizarea evenimentului Moldova Cyber Week în regim online îl face mult mai exhaustiv, deoarece pot participa pe lângă specialiștii locali și persoane din zeci de alte țări diferite. În plus, luând în considerare perioada neobișnuită prin care trecem, de pandemie, evenimentul cu transmisiune LIVE va deveni o platformă bună de cunoaștere, schimb de experiență care vor contribui la consolidarea cu forțe comune, a unui ecosystem de securitate mai puternic.

Prin participarea la eveniment, Xontech Systems are ca scop să contribuie la asimilarea mai ușor și rapid a noilor tendințe tehnologice care ar putea fi implementate în Republica Moldova. Identificarea noilor soluții, dezvoltate să răspundă celor mai avansate amenințări cibernetice ar permite organizațiilor să ia decizii mai corecte atunci când își creează sau dezvoltă infrastructura IT. Subiectele abordate în cadrul workshopurilor au capacitatea să crească gradul de interes față de studierea și explorarea domeniului de securitate cibernetică pentru creșterea ulterioară a investițiilor alocate în această direcție.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, fiind organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) cu sprijinul Uniunii Internaționale pentru Comunicații și Consiliul Europei, susținut de Xontech Systems.

Înregistrați-vă la eveniment și workshopuri accesând link-ul https://moldovacyberweek.md/#register