Echipa Xontech Systems

Protecția datelor prin email, web, cloud, prevenirea scurgerilor de informații, controlul și managementul accesului, criptarea datelor critice din rețea, autentificarea securizată, protecția aplicațiilor mobile, gestionarea securizată a tuturor activelor din companie, au fost subiectele discutate la evenimentul XONTECH Cybersecurity Day 2022. Evenimentul a adunat 200 de persoane, specialiști IT, dezvoltatori de programe, administratori de rețele, manageri de risc, auditori de securitate informațională, directori IT și chiar directori de companie. Tematica evenimentului și prezentările realizate au vizat absolut orice companie, pentru că datele stau la baza activității acestora și este activul cel mai important.

Andrian Cornei, CEO Xontech Systems: Mulțumim producătorilor internaționali prezenți la eveniment pentru faptul că văd potențial în țara noastră, investesc în educație, tehnologii și ne ajută să ne aliniem la standardele internaționale în domeniul securității cibernetice. Misiunea noastră este să ajutăm companiile să treacă la un nou nivel de digitizare și securitate informațională. Noi zilnic promovăm și creștem gradul de conștientizare a importanței igienei cibernetice. Facem acest lucru prin prezentări, discuții, webinare, proiecte pilot, implementări de sisteme, analize de risk, pentensting-uri. Ca rezultat ajutăm companiile să identifice punctele slabe din securitatea informațională a companiei și le oferim soluții ca să le elimine și să-și îmbunătățească securitatea. Mulțumim participanților pentru deschidere și interes.

Andrian Cornei

Prezența specialiștilor în sală, întrebările pe care le-au adresat este un indiciu clar la faptul că publicul conștientizează tot mai mult importanța subiectelor abordate și că suntem mai aproape de adoptarea unui comportament corect din punct de vedere a securității datelor. Reprezentanții producătorilor internaționali au venit pregătiți cu informații utile despre soluții, trenduri și cele mai bune practici de implementat.

Datorită acestui evenimente are de câștigat întreaga societate. Instituțiile publice, companiile private care operează cu multe date, oferă servicii digitale online, prin aplicații, vor înțelege mai clar cum să protejeze fiecare nivel de securitate, vor putea să își facă un plan corect de investiții și în final să implementeze pe etape soluții care să le întărească securitatea informațională. De cealaltă parte, consumatorii vor avea mai multă încredere în instituțiile și companiile unde se deservesc. Vor fi liniștiți în privința propriilor date și nu vor fi ținta unor atacuri cibernetice din cauza breșelor în urma cărora își pot pierde banii.

Sinteza acțiunilor și concluziile discuțiilor de la XONTECH Cybersecurity Day 2022:

  • Pandemia, războiul la hotarele țării, conflictele geopolitice au deschis calea către noi forme mult mai agresive de atacuri cibernetice.
  • Aceste evenimente au scos la iveală noi tipuri de atacatori cibernetici și motivele care stau în spatele acțiunilor acestora, altele decât cele financiare.
  • În plus, acestea ne împing să evoluăm cu pași rapizi si să ne aliniem la standarde internaționale de securitate informațională.
  • Producătorii internaționali precum cei prezenți la eveniment prin intermediul XONTECH Systems, sunt gata să investească în Republica Moldova prin oferirea celor mai bune practici de implementat, instruire, proiecte pilot, prețuri speciale și servicii de suport.
  • O bună parte din cei prezenți la eveniment au descoperit soluții noi și posibilitățile pe care le pot valorifica cu ajutorul acestora.
  • Fiecare participant la eveniment a primit o mapă cu un QR cod ce le permite să beneficieze de o probă a soluției Cyfirma.
  • Securitatea informațională este un lanț cu relații interdependente în care fiecare verigă are un rol important. Securitatea ne vizează pe toți și doar conștientizând acest lucru putem construi o cultură sănătoasă.

Partenerii acestui eveniment au fost producătorii de soluții de securitate informațională: Forcepoint, Digital Guardian, Boldon James, F5, Riverbed, CyberRes, Certes Networks, Palo Alto Networks, OneSpan, Ivanti, SealPath.

Evenimentul a fost organizat și cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia.

www.xontech.md