Cybersecurity checklist

Chiar și cele mai mici afaceri sunt o țintă pentru criminalii cibernetici. Dar care este nivelul corect de protecție atunci când sunteți un antreprenor cu timp, bugete limitate și fără personal IT?

Securitatea cibernetică pentru întreprinderile mici nu trebuie să fie stresantă sau complicată.

Mai jos este o listă de verificare a securității cibernetice recomandată pentru întreprinderile mici ca să vă permită să luați imediat măsuri de protecție a micului birou sau a oficiului de acasă.

  1. Identificați-vă cele mai valoroase bunuri

O evaluare a riscului cibernetic poate părea o muncă grea pentru întreprinderile mici, dar identificarea și cunoașterea celor mai valoroase active pentru afacerea dvs. vă va ajuta să le protejați. Enumerați informațiile dvs. importante în ordinea priorității, de exemplu datele clienților, informațiile de plată, site-ul web, rețetele, ideile, finanțele sau conturile de rețele sociale.

  1. Aveți nevoie de un antivirus pentru afaceri mici și nu numai

Nu există un singur instrument care să poată opri numeroasele forme de amenințări cibernetice care există astăzi. Un antivirus este vital pentru a ține departe malware-ul, dar în plus ar trebui să aveți mai multe straturi de protecție pentru a vă consolida apărarea. Obțineți o soluție care vă va proteja toate dispozitivele, confidențialitatea și identitatea online – dintr-o singură mișcare.

  1. Simplificați ceea ce puteți

Când sunteți proprietarul unei mici afaceri cu un milion și unul de lucruri de făcut, ați dori să evitați complexitatea în toate domeniile. Cea mai bună protecție este cea care este atât de ușor de utilizat încât o veți folosi și o veți instala pe fiecare dispozitiv al angajatului. Alegeți o soluție de securitate pe internet all-in-one care este ușor de instalat și funcționează în fundal fără a afecta performanța computerului sau a telefonului.

  1. Protejați-vă dispozitivele mobile

Întreprinderile mici se ocupă de multe lucruri din mers. Efectuarea sarcinilor de la un hotel, cafenea, bibliotecă sau din altă țară face munca flexibilă atât pentru antreprenor cât și pentru angajații săi, dar cum să vă asigurați că ceea ce faceți este în siguranță? Când accesați informații despre afaceri pe dispozitive mobile, acestea trebuie protejate. Un VPN vă va cripta conexiunea de la hackeri și alți snoopers din rețelele Wi-Fi publice.

  1. Folosiți parole puternice

Cu toții avem zeci sau sute de parole. Și știm cu toții că acestea trebuie să fie create așa ca să fie greu de ghicit și că ele trebuie păstrate în privat. Cu toate acestea, a memora un număr atât de mare de parole aleatorii este absurd. Cea mai eficientă modalitate de a vă proteja parolele – și, în consecință, conturile și identitatea dvs. online – este un instrument de gestionare a parolelor.

  1. Protejați-vă conturile și identitatea online

Serviciile online populare pentru afaceri, precum Facebook, LinkedIn, Google și Dropbox au fost implicate în mai multe încălcări ale datelor de-a lungul anilor. Pierderea informațiilor personale stocate în aceste conturi sau blocarea contului dvs. poate avea consecințe nedorite pentru cei care sunt liber profesioniști și profesioniștii micilor afaceri. Practicile bune pentru păstrarea parolelor, autentificarea cu mai mulți factori și evitarea conturilor partajate vă vor ajuta să vă păstrați conturile online în siguranță. Utilizați un instrument gratuit de la F‑Secure pentru a verifica dacă adresa dvs. de e-mail a fost implicată în încălcări ale datelor.

  1. Opriți ransomware

Ransomware-ul este una dintre cele mai importante amenințări la adresa întreprinderilor mici. Vă poate bloca accesul la datele sau dispozitivele dvs. și apoi solicita o plată mare pentru eliberarea informațiilor dvs. Nu ar trebui să plătiți niciodată răscumpărarea, deoarece nu există nicio garanție că veți primi accesul înapoi. Ransomware-ul poate fi costisitor, așa că merită să investiți într-o protecție eficientă împotriva acestuia.

  1. Backup și actualizare

Faceți copii de rezervă ale datelor în mod regulat. Backup-urile vă vor asigura că vă puteți accesa datele chiar și în cazul în care întâlniți ransomware. De asemenea, asigurați-vă că vă păstrați dispozitivele și software-ul actualizate. Vulnerabilitățile software sunt găuri de securitate care oferă infractorilor cibernetici o modalitate ușoară de a vă infecta sistemele.

  1. Protejați-vă banii

Băncile sunt o țintă comună pentru fraudă. Criminalii cibernetici încearcă să facă phishing prin intermediul la site-uri web false care arată identic cu pagina dvs. de conectare online la bancă. Când plătiți facturi sau faceți achiziții online pentru afacerea dvs., asigurați-vă că banii sunt protejați. O modalitate fără efort de a rămâne în siguranță este un software de protecție bancară care vă informează când intrați pe un site bancar sigur și vă asigură conexiunea la acel site.

  1. Obiceiuri bune online

Atacurile cibernetice încep adesea cu faptul că oamenii fără să își dea seama descarcă un atașament rău intenționat sau completează datele bancare pe un site web de phishing. Prin urmare, instruirea angajaților despre securitatea cibernetică este importantă chiar și pentru cele mai mici companii. Conștientizarea, o doză sănătoasă de scepticism, bunele practici privind parola și a fi inteligent în ceea ce privește partajarea datelor, cum ar fi informațiile despre clienți, vă vor ajuta să vă protejați datele și reputația companiei.

Securitatea cibernetică este importantă pentru o afacere mică, deoarece acțiunile dvs. afectează și securitatea clienților și partenerilor dvs. Aplicând câteva obiceiuri simple, susținute de securitate completă pe internet pentru întreprinderile mici, vă puteți bucura de gestionarea afacerii fără griji.

 

F-secure Elements

All in one Security Solution