În prezent, spațiul cibernetic devine tot mai sensibil în fața programelor malware, ce au scopul de a afecta în mod direct securitatea informațională a companiei dvs. Acest lucru poate duce la controlul și deținerea neautorizată a informațiilor confidențiale ale companiei.

 

Topul atacurilor cibernetice în 2019

Atacurile cibernetice au provocat pagube de sute de miliarde de dolari doar în anul 2019. Conform specialiștilor de la Bitdefender, numărul amenințărilor informatice au bătut un nou record istoric – aproape un miliard de unități, în topul clasamentului fiind Ransomware.

În comparație cu anul 2018, numărul amenințărilor de tip Ransomware a crescut cu 75%. Dezvoltatorii de Ransomware se conformează constant tehnicilor de atac și își modifică strategiile însă, datorită colaborării dintre autorități și industria de securitate informatică, aceștia au primit o lovitură dură. Specialiștii Bitdefender au dezvoltat un decriptor care permite victimelor să primească acces la datele criptate fără achitarea unei recompense atacatorilor.

Pe locul 2 a fost înregistrat spamul – care ajunge în inbox-urile utilizatorilor, înregistrând o creștere de 50% spre sfârșitul anului 2019.

Un studiu global efectuat de specialiștii de la Bitdefender arată că cca. 6 din 10 companii au suferit o breșă de securitate în ultimii 3 ani. Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente în primele șase luni din 2019 constituie un sfert, față de 32% pentru anul 2018.

Consecințele unei breșe nedepistate pot fi: întreruperea activității businessului (43%), costurile reputaționale (38%) și scăderea vânzărilor (37%), însă cea mai mare problemă rămâne a fi pierderea încrederii clienților.

 

De ce anume Xontech Systems?

Securitatea informațională este un element cheie în dezvoltarea unei afaceri de succes. Nici o persoană sau companie nu poate fi asigurată de un eventual atac cibernetic. Cazurile reale enumerate, pot servi un argument forte pentru a iniția discuții cu managementul pe subiectul securității informatice. Specialiștii noștri acum pot oferi dovezi clare că, fără investiții adecvate, infrastructura riscă să fie grav afectată sau chiar distrusă. Din acest motiv, noi vă oferim cele mai inovative soluții pentru a preveni, detecta și bloca imediat chiar și cele mai avansate amenințări care vă pot afecta oricând, de oriunde.

Xontech Systems  în parteneriat cu cele mai renumite companii din domeniu vă pune la dispoziție un spectru larg de soluții menite să blocheze atacurile de orice gen:

  • Antivirus;
  • DLP (de prevenire a scurgerilor de date/a datelor cu caracter personal);
  • Clasificarea informației;
  • Autentificarea bifactorială;
  • Mail & Web Protection;
  • Firewall & NGFW (echipament de protecție a rețelei);
  • SIEM (log managemant);
  • Audit securitate și penetrare rețea internă și externă (Pen Testing);
  • ATD (soluție de sandboxing);
  • Criptare a datelor;
  • Back-up, arhivare, replicare și Disaster Recovery;
  • PAM – Managementul privilegiat al accesului.

 

Puneți accent pe tehnologii inovative pentru a vă proteja afacerea și a vă crește performanța.

Xontech Systems – Push ON technology